×
image for ux jobs category in dev.bg

Преглед на урок

Безупречна кожа

Безупречна кожа
Тази техника е професионална. Изпозлва се от много модни списания за придаване на по-ефектен вид на фотомоделите.

1. Направете бърза селекция около частите, които ще променяте и копирайте селекцията в нов слой. В случая ще се коригира лицето. Ако след първата селекция искате да добавите и други части за промяна, трябва да ги поставите на точните им места. За целта кликнете с десен бутон на мишката върху следващата селектирана част и от менюто избирате Layer Via Copy2. Изключете слоя с Backgroundа (натиснете окото пред него в панела със слоеве) и преминете на слоя със селектираната част. Увеличете изображението колкото е необходимо, за да виждате добре какво работите (Ctrl+). Изберете мека гума със среден размер (Eraser Tool - Soft). Изтрийте зоните до самата кожа и внимателно минете по самит ръб за да се получи плавен преход. Когато приключите заключете този слой, като натиснете карираното квадратче в панела със слоевете:3. Вземете инструмента Smudge tool.Изберете мека четка със среден размер, и Opacity около 60-70%. В големи части от кожата правете плавни кръгообразни движения (замазване), а в зони с много детайли, като уста, вежди и т.н използвайте леки и бързи нанасяния, трябва да се получи добро преливане в цветовете и гамите им. Природните линии на лицето е добре да се оставят без промяна. Не се притеснявайте, че ще излезете извън очертанията, защото слоят е заключен.

4. Приложете Filter -> Blur -> Gausian Blur и опитайте да намерите ней-добрият вариант за изображението, когато няма да е много замазано, а няма и да има острите елементи от началното изображение.Преминете в панела History и кликнете на отделението с Gausian Blur, вземете History Brush - мека със средни размери и започнете да зачиствате частите от кожата, като избягвате очите, устата и т.н).

5. Filter -> Noise -> Add Noise - добавете много малко количество Uniform, Distribution (1.5-2.0%).Включете вече слоя с оригиналното изображение и намалете Opacitiy на около 65% (45-50% за мъжки персонаж).

Крайният резултат:Забележка: успешния резултат, до голяма степен зависи от вашите умения и прецизност!

Превод за Photoshop-BG.com: maqpen4eva
Източник: www.tutorialized.com

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: maqpen4eva

Коментари

pockemon

Урока е страхотен, веднага ще го изпробвам за да видя какво ще ми се получи.До сега съм правила по-гладка кожа само с blur и после малко noise, но не става перфектно(по-гладка е кожата, но не е много реалистична),ще пробвам този метод.Мерси за урока.

niki michailov

ползването на smudge в лице е груба грешка и не води нито до дорби, нито до добре контролирани резултати.
pockemon - обаработката на кожата става по канали, не наведнъж, затова блъра ти се струва нереалистичем.

V_Power

А защо като ресайзна снимката преди да я обработвам не ми дава да ползвам History Brush ???

maqpen4eva

да не си в погрешем слой

niki michailov

V_Power - принципа на хистори бръша е друг.
Самият ти въпрос е отговора. Хистори стейт-а (изначалното запомнено положение) представлява цветна карта на пикселите. Пример:
Имаш картинка която е 4 пиксела два черни и два бели като в шахматна дъска. В този момент хистори стейта ти помни 4 позиции - позиция 1,2,3 и 4 и задава за всеки от тях цвят. ако промениш напълно проекта в същия размер - при ползване на хистори бръш картта ще възстанови на 1ва позиция черния на 2ра белия, на трета белия и на 4та черния - на практика това което връща са цветни стойности които е запомнило от къде са.
В момента в който промениш размер - да кажем картинката стане 4х4 пиксела - цветната карта се преизчислява и имаш решетка със 16 позиции полутонове на черно и бяло, тъй като стойностите им се осредняват между новите пиксели между тях. Хистори стейта ти вече не е валиден, той е работил само от 1 до 4.
Можеш, ако ти е необходимо да се връщаш на току що увеличеното изображение, да създадеш нов хистори стейт чрез натискане на иконката която изглежда като фотоапаратче(в палетата на History отдолу). след което кликваш на новия хистори стейт отстрани за да се отметне една "четчица" показваща че хистори бръша, ще чете от там цветната карта.

V_Power

niki michailov Благодаря ти за отговора , просто не знам как по-добре би ми се изяснило , много добре си се обосновил, аз в момента се уча и ми е много забавно но все още ми е непонятна материя . Надявам се един ден да мога и аз така да отговарям като теб :)

tera83

niki michailov, сложи някой урок за това как става обработката на кожата по канали.

eling

Това е страхотен урок! Благодаря ти, Мая. Майка ми много ще се зарадва като се види десет години по-млада.

maqpen4eva

Програмата Фотошоп е лицензиран и скъпоструващ софтуерен продукт. Ние не я разпространяваме, а помагаме, на тези, който я притежават да се научат да я използват!

DarkAmyLee

при мене се получи супер
ето само резултата

http://i114.photobucket.com/albums/n269/evanescenceel/Picture2006-12048-1.jpg

maqpen4eva

С този инструмент трябва да се работи много прецизно и внимателно, необходими са доста тренировки:
Изберете мека четка със среден размер, и Opacity около 60-70%

В зависимост от размера на снимката, трябва да избереш четката, не трябва да е прекалено голяма, в зависимост от местата в които работиш, трябва и да сменяш размера на четката, ако се замазва много, значи движенията ти са неправилни - трябва да са съвсем плавни и леки. пробвай да сменяш и стойностите за opacity, като ги намалиш още от показаните. В повечето случаи цифрите за стойности и настройки, са само указателни и са относителни - трябва да се експериментира!

Цитат в края на урока:успешния резултат, до голяма степен зависи от вашите умения и прецизност!

Norther

А аз пък за по - голяма реалистичност направих друго просто намалих малко Fill в панела дето е "изрязаното" лице и толкова отделно и с History brush - a и смея да твърдя, че е доста добре - не стои като намацано с 10 кила грим

maqpen4eva

Според мен трябва много финно да се борави с инструмента Smudge tool.
При груба и некачествена работа се деформират чертите и резултата е ужасен. Природните линии по лицето не бива да се коригират, замазването им и всеки опит да бъдат заличени - води до неестествен и неестетичен краен ефект.

http://i113.photobucket.com/albums/n220/maq_bg/licno/Untitled-1.jpg

Vanesa

Това е един от любимите ми уроци-страхотен е!Благодаря ти Мая че отделяш толкова време за подробни и ясни разяснения!

SheDevil

Много полезно, благодаря!

the_powerpuff_girls

това е едно от най-добрите неща за което photoshop-a няма равен :)

а ако някой ми каже от къде да си дръпна един ... без да ми иска сериийни номера и т.н.... ще сЪм мн благ0дарна :)

maqpen4eva

Купува се, но пак ще ти иска сериен номер, само че той върви в комплект с покупката :)

the_powerpuff_girls

Полезен Урок... да... ама ако беше обяснен кадърно..........

а да.. и си намерих photoshop барабар със сериийния номер ...

Vanesa

the_powerpuff_girls-Урока е обяснен много добре даже,но такива като теб които си нямат и понятие от тази програма,разбира се че няма да схванат нищо :) :) :)

MupKoo

Toва Opacity къде се намира.........

Tunho

Smudge tool ..... Защо нямам тази опция :(

maqpen4eva

Инструмент е от група - показан е как изглежда на картинката след ст.3 - някои инструменти са групирани и за да отвориш групата - цъкаш на иконката с десен бутон и се отваря пълното меню.
В случая натисни R от клавиетурата - намира се под гумата:

http://i4.photobucket.com/albums/y129/ednadama/firum/SmudgeTool.jpg

В раздела основни техники има урок "Инструментите във ФШ" - прегледай го :)

RatrapBoy

И аз сам нов и нямам много опит с програмката но като разгледах саита много ми хареса и си я свалих :)
Но немога да намеря това Opacitiy ...

RatrapBoy

А да и освен проблема с Opacitiy-то има още 1 нещо... Kaто избера Smudge Tool горе ми излизат и някъкви Mode и Strenght тях как да ги настроя ??

maqpen4eva

Mode = Normal, a Strenght - Трябва да прецениш според снимката - мисля, че около 20% - но и това е ориентировъчно - правиш проби и променяш взависимост от това, в коя част на лицето работиш.
Opacitiy - в панела Layers , горе в дясно

Jack

Моля, някой да обясни по-добре отначало как да направя тая селекция и да копирам в нов слои, и т.н. по-подробно щото за първи път пробвам и искам да се науча и аз. Иначе като резултат много ми харесва

Jack

Това на кои фотошоп е? Аз имам фотошоп 9.0.2 и нямам тези инструменти. Мога ли да ги извадя отнякъде? Моля помогнете. Ефекта които се получава много ме впечатли и искам да се пробвам и аз да го направя. И как да ви покажа снимката на която съм показал кои инструменти нямам, и кои имам

maqpen4eva

в Основни техники има урок "Инструментите във Фотпшоп"

qw3rty

Да се използва smudge tool за корекция на кожа е абсолютна простотия, да ме прощава превелия/обяснилия.. С други думи погледнете тук http://tricks.onigo.net/guides/2005/09/clear-skin-step-by-step.html и всеки който се е занимавал поне малко по-задълбочено ще разбере огромната разлика в методите. А който си мисли че "по списанията използват smudge tool" може спокойно да хване да отиде да се удави в най-близкото езеро. Хората, които ще се оплачат че начинът, към който давам линк е на английски - предварително им се извинявам че не знаят английски и им поднасям съболезнования.

ReASoN

Малко си в грешка ама караи.Не е простотия а е друг метод просто.Има сигорно още поне 1000 метода.А до колкото по списания така като гледам примера тук доста се доближява.И все пак е въпрос на избор цялата работа и до уменията на този които ще пооправя кожята.А като ти толкова знаиш земи преведи поне урока сигорно ще има някои благодарен ;) Аи със здраве.

ReASoN

А и още нещо урока което е тука е 2-ти по барз за изпълнение ;)

maqpen4eva

qw3rty - Всеки, който подобно на теб си мисли, че е най-големия капацитет може спокойно да хване да отиде да се удави в най-близкото езеро /Цитат/!:) Такива като теб дето си въобразяват че знаят всичко най-добре от всички - си остават невежи за цял живот!

tuparowa

Към qw3rty, да допълня Мая - ефектът от Smodge Tool и Blur e горе-долу един и същ - размазване. Освен това не всеки е тръгнал да прави снимка за списание, а това е бърз и лесен ефект. Ти като искаш по-сложен има един за майстори :D в секция фотоефекти. Има още един в секцията за преводи. И да ме прощаваш, ама тоя дето ти си го предложил е доста далеч от начините, по които се прави в лъскавите списания. Айде със здраве!

ZeVs

Резултата е поразяващ!

Lar4eto

супер ти е станало evanescenceel

w00ds

Супер е ефекта... браво!!!

KomarA

evanescenceel тя на снимката е супер грозна :(

lavichkata

не става ;(

cool_girl1

Наистина - ефектът с Blur tool-а и Smudge tool държа да кажа, че е почти един и същ! А колкото до списанията - различно ! Никой не е казал, че трябва или не трябва задължително да е с Blur-а или с Smudge tool-а !
П.с. Хайде да не преувеличаваме! Урока е описан много добре и резултата е фантастичен! Не съм ли права? :)

DivineShield

Е на мен ми изглежда като взета от кукла барби..за мен е доста нереалистично..

gergana_batanova

на мен не ми се полу4ава :(,след хистори бръш снимката ми става като в на4алния си вид

kkukkla

урока е страхотен.

DiDiTy_wE

аз пак го нямам тфа Smudge Tool :((((((((((((

meg4o

Страхотен урок!

fucks

кой фотшоп трябва да имам , защото с този, който съм аз , където са инструментите няма този - " Smudge tool " плс кажете !!

fucks

ae pлс някои да помогне да ми пише плс на скайп - jacky_9 ! как става това сичкото намерете ме ! като дам на smudge tool няма никаде opacity за да дам 70% и като дам на снимката се размазва !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pleasee

maqpen4eva

http://www.photoshop-bg.com/gallery/maqpen4eva/486/smtool.jpg


Трябва да си поработиш малко с инструмента за да схванеш техниката му на действие, никой не може да ти го обясни, постига се с много тренировки

ayumi-chan

Добър урок!Веднага ще тествам на майка ми XD!

ani_kr

Някой може ли да ми каже кой фотошоп е използван в урока? Мерси предварително!

Angel of Destruction...

Използван е CS2

CnPuHTeP

На мене там движенията ми са зле става много замацано и само си развалям снимката с мойте движения иначе урока е супер!!

taria

Абсолютно нищо не разбрах от тоа урок ,мойте извинения ама не може ли да обяснявате малко по-подробно.

evon4eto

искам да попитам,как мога да си изтегля програмата PhotoShop,за да мога да я използвам след това?

kikki

Моля ви, ако можете да ми кажете как става копирането на селекция в друг слой

maqpen4eva

За целта кликнете с десен бутон на мишката върху селектираната част и от менюто избирате Layer Via Copy

maqpen4eva

"Абсолютно нищо не разбрах от тоа урок ,мойте извинения ама не може ли да обяснявате малко по-подробно."
Купи си книга!
Никой не е длъжен нито да ти прави уроци, нито да ти ги превежда, нито да ти ги обяснява като за малоумни!
Намерили, че премерили!

Djubra

Много плезно...Мерси :)

emilova87

здр нова съм тук и не разбирам мн урока мн ми хареса имам 1 питане :) как става това това . Направете бърза селекция около частите, които ще променяте и копирайте селекцията в нов слой.[i][u]
не разбирам как така там в новия слои се появява лицето знам 4е е смешно но мн моля за помощ благодаря предварително

tanisto

ОСНОВНИ ТЕХНИКИ!! Малко се иска само....що все на големите и сложни неща се хвърляте....не мога да разбера....?

emilova87

благодаря мн наистина 6те опитам с основноте техники :)

fudi

това го нямам Smudge tool.

Анита

на мен изобщо не ми се получи .

energyy

Искам да разбера каде са тези меки четки и opacity на кое да намаля в ст.3 и от къде. :( Иначе орочето е мн. готино и искам да го направя,но това ме барка в стъпка 3,защото като не сам направил тези настройки и снимката мн.се замазва.

katinka

Много странно аз дори го нямам този инструмент "Smudge tool". А съм PhotoshopCS2 ?

ssissoo

хора защо немога да намеря тоя "инструмента Smudge tool" тряя да инсталирам нещо ли кжо да правя ... :S heLp

stingray

"Инструмента Smudge tool"

http://i41.tinypic.com/99njn9.jpg

mishelkata96

много тъпо направен урок начинаещите от къде да знаят как да премахнат слой и т.н. който може да ми помогне скайпа ми е mishelkata96 моля помогнете

mishelkata96

не се получава помогнете

alex4OooO

Ей хора я аз го нямам този инструмент за замазване.....:( от къде да го намеря???

popichoki

Изпробвах го с майка ми. Стана супер! Много съм доволна. Урокът е много полезен, и научих доста неща, тъй като съм начинаещ. Браво и благодаря!

redline

На различни слоеве се коригира: Челото, брадичката, носът, очите веждите, косата. Използва се Gaussian Blur, а не Smudge Tool. Не мога да се съглася с този урок, не е правилен. Има и други по-добри уроци за фото ретуш, потърсете ги.

ivchonito

Много хубав урок.Благодарим на Автора>На мен не ми се получи идеално но мисля че е защото не си поиграх с Smudge tool.Супер сте

DareToYou

Офф мамка му .. не знам защо но не се получава пробвах над 30 пъти и се не става :(

ali_cat

Супер урок!Много добре става!МНОГО МНОГО ЯКО Е!

fuckin-witch

върши чудесааааааа

purelovee_90

някои ще ми каже ли каде да вляза за тая програма

yligavena_syrnichka

как мога да изтегля този фотошоп

mishilin4e

много добре -браво .И само един съвет ,за тези които не са разбрали да не се вайкат ,а да четат по внимателно -даже и с картинки е показано

mishilin4e

Благодаря че има хора ,които ни поднасят всичко на тепсия .И не се отказвайте ,всичко с малко повече труд се получава и винаги обръщайте внимание на забалежките : ... прецизност ,в случая на мен само това ми липсваше :)

Black_Swan

Моля помогнете, при мен като трия с гумата става жълто, изтрива се естествения цвят, какво да правя, как да си остане този оригиналния на кожата ми ? И фотошопа ми е по-друг от този :(

mimoza784

Внимавай в кой слой си когато триеш. Щом ти се изтрива естествения цвят, значи си в слоя на изображението.

hishtnica

Тъкмо щях да пиша, че това е най-страхотния урок за почистване на лице и видях, че няма смисъл да коментирам, понеже е качен от моят кумир във Фотошопа - Мая Пенчева - браво Мая, велика си!

Vesi86

Благодаря за урока!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.