×
image for ux jobs category in dev.bg

Преглед на урок

Aвтоматична корекция на снимка

Aвтоматична корекция на снимка
Използването на автоматичните функции за корекция на изображения във фотошоп, не дават особенно добри резултати, ако се прилагат на изображения с много лошо качество, но те са много полезни за неспециалисти, затова в този урок ще ви покажа как да ги използвате.

1. Отворете желаната от вас снимка с лошо качество. Именувате тази картинка "original", след което я дублирайте (Image -> Dublicate).Именувайте дубликата "auto levels".2. Направете още един дубликат и го кръстете "auto contrast".3. Сега направете и 3-я последен дубликат с име "auto color".4. Трябва да имате четири изображения, за да ги виждате по добре отидете на Windows -> Arange -> Title (в по-старите версии това става автоматично, но в CS2 трябва да зададете дали хоризонтално или вертикално).

5. Изберете снимката "auto levels" и отидете на Image -> Abjustments -> Auto Levels.6. Изберете второто изображение с име "auto contrast" и отидете на Image -> Abjustments -> Auto Contrast.7. Изберете изображението с име "auto color" и отидете на Image -> Abjustment -> Auto Color.8. Докато сте още на снимката "auto color" отидете на Image -> Apply Image и сложете тези настройки:9. Това трябва да е и резултата от вашата работа, ако промяната не ви удовлетворява, увеличете стойността на Opacity в последната стъпка, при зададена стойност 100% разликата ще изглежда така:

Натиснете върху изображението за цял размер


Автор: maqpen4eva

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: maqpen4eva

Коментари

vesety

Урока е страхотен!Браво мая!ПП:Имаш мн сладко детенце ;)

boby_29

Цветовете изпъкват и изглежда по-добре .

lqlubo

а е каде е тва Apol image ??

redulan

ммм да.. добре но. е много червеното... кожата имам в предвид

d-boy

По някой път това авто оправяне не върши много работа

Vesi86

Mного полезен урок!

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.