×
image for ux jobs category in dev.bg

Преглед на урок

Преливане на изображения

Преливане на изображения
Сега ще направиме плавно преливане от едно изображение в друго.

1. Отваряте си двете (или повече) картинки, които ще включите в творбата си. Аз ще използвам тези две:

2. Копирате едната с Ctrl+C и я пействате върху другата с Ctrl+V. Ако е прекалено голяма, с Ctrl+Т преоразмерете слоя до подходяща големина.

3. Сега трябва да маркирате част от горния слой, която ще изтриете, за да се вижда долния слой. Може да маркирате правоъгълна област с инструмента Rectangular Marquee Tool или област с по-странни форми с инструмента Polygonal Lasso Tool. Аз ще направя селекция, която не е правоъгълна и за целта ще използвам втория споменат инструмент. Ето каква форма има моята селекция.Със стрелките от клавиатурата може да си премествате маркировката, ако сте си променили мнението за мястото на селекцията ви.

4. Избирате от меню Select -> Feather... Задавате стойност в зависимост от големината на изображението ви и от желания резултат. По-голямо число - по-широка област на плавно преливане. Аз избирам стойност между 40 и 50 за този случай.5. Натиснете клавиша Delete, като проверите преди това дали активния слой ви е този с горната картинка. И сте готови!

Може да добавите рамка, текст или ефекти на творбата си, за да придобие по-завършен вид.Забележка: В примера към урока горното изображение ми е на 2 отделни слоя - фон и рендер. Когато приложих плавното преливане, изтрих от слоя с фона на горната картинка. Ако не ми беше на два отделни слоя, изтриването щеше да захване и част от рендера и да се получи избледняване на главата на момичето.

Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: Ledenata

Коментари

Gaara

Не можа ли всичко да го опишеш като хората-_-?

Ledenata

Какво? Ти пък от какво си недоволен? По-подробно от това не мога да си го изсмукам от пръстите!
Слагаш 2 картинки една върху друга в един документ. Маркираш горната и изтриваш маркировката. Урока е от 1 ред, аз съм го направила цял роман и пак има недоволни. Егати!

amika

каво означава това като хората по подробно от това неможе да се обясни
ако не разбираш нещо по добре напиши коментар от типа немога да направя това кажи ми как или нещо от тоя сорт стига вече с тия тъпи и несмислени коментари научете се да си казвате каво искате и къде се затруднявате или в и е срам да си кажете че не можете да направите един елементарен урок и си го изкарвате на автора или преводача не е това начина разберете го

borana

Незнам какво иска Gaara, достатъчно подробно е описан урока и става аз лично го пробвах. БРАВО на LEDENATA

koko

БРАВО и от мен много як урок

Ledenata

Мерси, момчета :)
Ще се радвам, ако пуснете тук някой ваш опит по урока :)

Сега виждам на какво може да се е затруднил Gaara. Предполагам се е препънал във втората точка, където съм дала само клавишните комбинации за копиране, пействане и преоразмеряване на слоя. Обаче, ако правя всеки урок за хора, които за пръв път отварят програмата, още щях да го пиша сигурно. Не мога на всеки урок да обяснявам как се стартира Фотошоп и как се отваря документ. Съжалявам, Gaara, но като нещо не ти е ясно, просто попитай, а не се явявай с такива коментари, че никаква помощ няма да видиш с това отношение.

Musakichko

урока е неверотно лесен :) и добре обяснен
при мен също стана
даже ако погледнете в СНС ще видите кво съм направил :)
надявам се да ви хареса

Ledenata

Musakichko, видях ти сига в състезанието. Преливането е станало много добре. Този подпис с текста ми изглежда по-завършен :)

Lora

не ми се получава, изтрива ми маркираната част, но отдолу е празно

Ledenata

Lora, слагаш 2 изображения на отделни слоеве и изтриваш от горното. Покажи ми скрийншот да видя какво става, но ми отвори на панела със слоевете и картинката, по която работиш. Качи скрийншота на http://imageshack.us/ и копи/пейст най-долния линк тук. Без да видя, не мога да ти кажа точно какъв е проблема.

Xfirebg

Ето един опит(направих го за 1min),супер лесно е:

http://www.picsbg.com/uploads/937a7a7dde.gif

БРАВО и от мен много як урок

emo3333

браво

m.o.n.s

супер яко

EsKaLiBuRg

урока е добър след 2-3 опита го направих ама не перфектно де се пака тва ми е за първи път работа с пфотошоп :) ледената е много пекана и обеснява сичко ок :)

EsKaLiBuRg

ааааааааааааааааааа научих се супер знам го мерсиисиси

Ledenata

Аз толкова ви се радвам, като се упражнявате, пък не искате да си показвате творбите пред останалите :)
Показвайте опити по уроците. Не се притеснявайте какво ще си помислят другите. Всички сме тук, за да се учиме на тарикатлъци с Фотошопа :)

EsKaLiBuRg

епа кажи да ти пратя ако иска6 да види6 кфо представляват смисаъл не е перфектна но за снимките които трябва да съединявам е добър урок :)

Ledenata

Eteto, на първия показан опит много идейно си изрязала краищата на малката снимка. Опитай да направиш маркировка около теб във формата на елипса или кръг и направи урока. Може да се сложиш в центъра на някакъв интересен фон или цвете и ще се получи така, че лицето ти да прелива към цветето, примерно :)

Ledenata

Ето това имах предвид в горния си коментар:

http://img206.imageshack.us/img206/5066/op1wj0.jpg


http://img204.imageshack.us/img204/7682/op2zk9.jpg


Малко еднотипни станаха, но не намерих голяма снимка на цвете, за да го направя с него :)
Селекциите могат да се правят във всяка възможна форма и с всеки инструмент за маркиране. Опитвайте различни неща! :)

marto_4

Аз не можах да разбера как точно става това с копи и пайст. Включвам двете картинки в програмата после активирам едната(имам в предвид да светне в синио горе) давам Ctrl + C после акривирам другата давам Ctrl + V и нищо!
Не става нищо! Къде греша? Трябва ли да създавам слой и тогава да пействам?
Както и да е намерих лесен начин да го направя натиснах V и просто както казват Драг анд Дроп. И ето едно мое творение благодарение на този урок

http://marto04.hit.bg/P7210014.jpg

EnemY

значи отваряш 2те снимки даваш на тази която искаш да е "отгоре" ctrl+a след това ctrl+v ;) надявам се да сам ти помогнал!

Ledenata

marto_4, грешката е моя, защото съм пропуснала да напиша, че първо трябва да маркираш картинката преди да я копираш, т.е. първо натискаш Ctrl+А (с активна едната картинка), после Ctrl+C, след това отиваш в другия документ и тогава Ctrl+V. При теб не се е получило нищо, защото нямаш маркирано и програмата не знае какво искаш да копираш :) Става и с влачене, естествено - хубаво е, че си се сетил да дръпнеш едната снимка върху другата :)
Лошото е, че някой като пише урок, не може да се сети на момента за всичките възможни въпроси, свързани с темата и затова се получават такива пропуски. Сега и да искам, не мога вече да поправя урока :(

pamito_t

Ето го и моето творение :

http://img221.imageshack.us/img221/6290/zavesitocopywk5.jpg

DarkAmyLee

е много як урок
ето го и моето творение

http://i114.photobucket.com/albums/n269/evanescenceel/DN%20Angel/darkanddaisuke.jpg
[/img]

grigor

Пълен провал . При мене се получи ужасно петно и нищо повече. Урока не е написан на достъпен език.

grigor

Все пак благодаря на Ледената за усилието .

foul45

как да си кача творбата която направих за две минути. Урока е адски лесен благодарско на Ledenata.[/img]

Kal4o

@grigor
т.е. не е написан като за малоумни? Идеята на този портал е да научи хората да боравят с Фотошоп, но не очаквай да постигнеш нещо ако току що го включваш. Разцъкай малко разучи го ,първо по-прости неща, най-основните команди виж за какво са и тогава тръгвай да правиш нещо по-сериозно.

@Ledenata браво за урока, хубаво е че има хора като теб,които да се занимават да помагат на другите.

Kal4o

@foul45 снимка се пуска с таговете

link

Arni

Ето го и моя опит;)

http://www.venci89.info/~arni/Untitled-12.jpg
[/url][/u]

AnimeOne

Ето нещо от мен макар че нз дали е точно за тоя урок :)

http://animeone.hit.bg/brick.jpg

black_lady37

Ledenata урока е супер браво на теб! Само трябва да избереш подходящи картинки! Ето го моя опит но е украсен малко!

http://i143.photobucket.com/albums/r158/black_lady37/7.jpg

allli

Какво означава горното изображение да е на 2 слоя? И как да предотвратя избледняването на горното изображение при преливането?

DeDeviL

Ето и моите два водопада слети в едно

http://p5.piczo.com/img/i198327794_94115_5.jpg

savi

не разбирам защо не ми се получава, наистина звучи лесно, а аз като се пробвам ми остават само някви празни полета и петна...:(

savi

а, май се получи :P

malicious

http://bushido.nesebar.bg/others/Papa_0145.jpg


Много полезен урок !!!

brokendoll

malicious браво , аз лично не бих се сетила да ползвам урока в тази насока :-)

anthea7

Браво Ледената урока е много добър. Бях попаднала на такъв урок за презливане на изображения за получаване , на който слагат изображенията примерно 2бр близо едно до друго на фон подобен на двете картинки.После маркират краищата които ще се преливат дават fade и така за двете картинки и се получава. Но мисля че твоя начин е по-лесен бърз и по комбинативен.:):):):):)

3y3u

поздравления за урока ;) много ми помогна а ето и моят опит

http://img115.imageshack.us/img115/6616/basiqkotort4.jpg

DarkKing

това е толкова лесно и аз го знам много от одавна но браво за урока ледена ето и моита картинка която я имам от месеци...

http://i.data.bg/07/01/06/179393_orig.jpg

bastarka

Добре е като правите един урок напишете го така че и хачинаещите да схванат за ко стаа дума

maqpen4eva

Toва не е съвсем възможно - има си уроци за начинаещи и ако те се хващат, точно в такива, които са им непонятни, това означава, че не са започнали от подходящите уроци. Ако беше възможно да се обясни всичко в един урок, щеше да има само един урок, а те са 870 до момента :) Така че вината не е у тези които правят уроците, просто има много да се учи - има книги с теория за целта, а уроците са за упражнеия - за хора които вече са се запознали с торията , разгледали са програмата и са запознати с всички менюта, инструменти и панели които съдържа тя!

zaki

http://www.picsbg.com/uploads/18a28cd8fc.jpg

Ето това получих аз, написах го Ренито.. Щото сестра ми се казва така.. и ми беше по удобно..
щото картинките са женски ;) Извинявам се, че копирах picowete от урока.. Но те бяга най-добре
изработени за да се получи този ефект ;)

zaki

Това което направих, се получи почти 99% еднакво с това направеното по отгоре от Ледената ;)

LiRiX

Браво ;)

oXteR

Урока е супер браво ;-)

miss_love

Аз въобще не мога да го няправя :( Не мога да отворя менюто Select -> Feather
незнам защо се получава иначе всичко е наред :(

dani_88bl

искам да попитам с коя версия на Photoshop трябва дасам зада мога за практикувам тези уроци ???

goshkoutd

Ето и моят опит ,този урок не го бях виждал , а доста често ми се е приисквало да направя нещо такова :) (и то толкова лесно)

http://www.picsbg.com/uploads/e2d17e0a9f.jpg

zaratan4o

Ето [/img]http://img.data.bg/i.php?show=386882&ctrl_id=pbecc4#img[img]

zaratan4o

http://img.data.bg/i.php?show=386882&ctrl_id=pbecc4#img http://img.data.bg/i.php?show=386882&ctrl_id=pbecc4#img

iZoLirBanD

аз пак ги наложих една до друга маркирах там дето исках да се преливат цакнах феатхер и дел. и стана също мн яко :) ЛЕДЕНАТА Урока е ВЪРХЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ !

rich.girl

БРАВО НА LEDENATAAA
МНОГО ДОБРЕ ОПИСАН И НАПРАВЕН УРОК
LORA - И ПРИ МЕН СЕ ПОЛУЧАВАШЕ ТАКА
АКО ТЕ ИНТЕРЕСУВА КАК ГО ОПРАВИХ МИ ПИШИ :)

nice

лесно)))

Flober

Браво урока е супер! След като се справих и аз....

rahmito

искам да ви задам един и може би тъп въпрос как се маркира :(

jenitoy

хора...помогнетее!ай обяснете някой такъв подобен урок ама като за индианци ;(

qk_noob

Добре де я сам индианец можеше още малко снимки да сложиш....

elian4ety

Браво, Ledenata! Много добре е обяснен урока. Ето и моя опит

http://img224.imageshack.us/img224/1782/angelinamw8.jpg

qk_noob

Нещо я нямам тая опция Feather...
Уж е в Select ама не,да не е в Select->modify->feather?
П.С. не мога го отворя modify.

Spr!7e

http://img441.imageshack.us/img441/6377/77412825yf0.jpg
Ето моето нещо.. :) Ledenata,Извинявай,че използвах снимките ти от урока :)

qk_noob

Нещо не се слива...
Аре обяснете за по тапи,че само тфа вече не мога да напрая от това което искам да знам.

mariq_m3

Урока е обяснен изключително добре и е много лесен и достъпен, и не ми става ясно кое точно не ти се получава и кое не можеш да разбереш....Едва ли това, което не можеш да направиш е единственото нещо, което ти е необходимо, за да си мислиш, че ти е достатъчно за да работиш с тази програма. Имаш нужда от основни познания по програмата, които трябва да усвоиш, преди да започнеш да изпълняваш уроците от сайта. Има уроци с основни техники, също така и книги. Сам/а си направи заключения

kkukkla

страхотен урок,благодаря на всички за това че обяснявате,защото без коментарите щеше да е трудно,те са голяма помощ.как се качват творенията наистина?да ви попитам-като слея двете снимки и се получава че едната отива края на снимката,а аз искам центъра да се слее с другатариначе с пейзаж става страхотно.

KILLER111

Браво урока е мнооо як :)
П.П. Мноо добре си е обяснен нема кво да се иска повече даже малко дете може да го направи със това Романче :))

figen99

Благодаря на Ледената за хубавия урок! Цял час се забавлявах с Polygonal Lasso Tool и Feather, с различни картинки, рендери и фонове. Урокът е перфектно обяснен, но, мили хора, вие сте подминали Основни техники! И аз не съм голям майстор, но навремето започнах отначало, както е редът. Какво ви пречи и вие да постъпите така, вместо да се пълнят 8 страници с едни и същи въпроси!

http://i191.photobucket.com/albums/z30/sun61/kafe.jpg

vaskoto

Брао Ледена

vaskoto

ЛОЛЛЛЛ яко е тфа с Спайдера БРАВО

vesety

Защо нищо не ми се получава при опция 2:
"2. Копирате едната с Ctrl+C и я пействате върху другата с Ctrl+V. Ако е прекалено голяма, с Ctrl+Т преоразмерете слоя до подходяща големина."
Правя всички както трябва,но нищо не става ;( .Помогнете ми!
ПП:Урока е супер готин ;)

garganel

много добре си е обяснено и няма нищо за неразбиране

http://i222.photobucket.com/albums/dd195/garganel/IslandB.jpg

m1mba7a

Остави ги тия, които не разбират!Съпер е урока и е полезен! :)

m1mba7a

Без да си искам направих правописна грешка, ама лошото е, че немога да си редактирам съобщението :(

luda_zavesa

как се прави това с copy-paste, аз давам Crtl+C в/у едната и после Crtl+V върху другата,но не ми реагира,просто нищо не става :s И след това каква част трябва да маркирам? (doh). за пръв път работя с Photoshop и ми е меко казано трудно...

luda_zavesa

как се прави това с copy-paste, аз давам Crtl+C в/у едната и после Crtl+V върху другата,но не ми реагира,просто нищо не става :s И след това каква част трябва да маркирам? (doh). за пръв път работя с Photoshop и ми е меко казано трудно...

tina_tity

урочето е супер лесно и много достъпно направено,аз дето не разбирам ного от фотошоп-знаех само как да изрязвам една снмика (или част от нея) и да я сложа върху друга снимка го разбрах и го направих -елементарно е-цък цък цък и готово хахха мерси Ледената!!!!
А само да питам-ясно че за да кача моя опит става с

линк
......ама тоя линк от къде да го взема???моля ви отговорете ми,колкото и да е смешен въпроса

Sm0kinG^BirD

При мен не се получава... Като цъкна delete излиза бяло пространство и снимката я нема...

tina_tity

Sm0king^BirD - и при мен беше така но първо трябва да натиснеш ctrl+a за да маркира цялата снимка или да натиснеш Rectangular Tool ( най-горе в ляво)и с десен бутон на мишката цъкваш върху картиката и даваш Select all.После отиваш на другата снимка и даваш ctrl+v (и ctrl+t ако не си пасват размерите) и т.н. другото си е както по урока.

renito

не мога да слагам 2 снимки една върху друга.моля помогнете ми

mitko_uz

Супер урок!

Hex_cater

Ами аз съм от онези дето за първ път отварят фотошопа!Смисъ лзна някой неща,ама само някой.Бих те помолила да кажеш откъде да копирам картинката,защото от клавишите не става.Зная че съм тъпо ама...

Sweetxemo

Това трябва да стане на CS3 нали? защото се прецаках да си го дръпна :(

luizka

Благодаря за урока много е лесен и практичен . При мен се получи същото преливане :)

tina_tity

Hex_cater - за да копираш картинката след като с ия подчертал натискаш Edit/Copy и псоле за да я поставиш бърху другата Edit/Paste

EvilPower

Според мене урока си е добър, и добре обяснен. Вие какво искате ?? Да ви се обясни като за 1-ви клас ? Браво, супер е ! Ето какво получих аз :) :

http://img64.imageshack.us/img64/7740/lqlqcd7.jpg

Sm0kinG^BirD

tina_tity искрено мерси :)

bmuradov

Малък въпроас как чертаите с тия инструменти толкова право?

DyingAngel

ми че то и мн по лесен начин има .. просто си взимаш двете изображения .. и прехвърляш едното в другото .. то се появява като нов леар и след това взимаш гумата и увеличаваш и прозрачността и просто триеш .. там кадето искаш оформяш вс така както решиш :P това е :D

desize1996

Аз съм начинаеща,затова този урок ще ми помогне...

desi_decheva

а аз не мога да гиии постава в един докоменттт :@ :@ :@

*LasTCursE*

ааа супер е. доБре си е обяснено не ги слушаи ;)

SaLiTo

Браво бе :) Ти си супер :)

WhiteSword

Първия път когато опитах да ги съеденя стана без никакъв проблем ,но сега не мога да копирам картината с Ctrl+C и да я поставя Ctrl+V.
От какво вероятно ще бъде проблема ?

Angel of Destruction...

Я пробвай първо да я селектираш с Ctrl+A и после Ctrl+C

Mitako

Ти си тъп спамер.

CnPuHTeP

Понеже съм начинаещ някой може ли да ми обясни как да сложа 2 картинки???

Cruelty

Хей, браво за урока :) От доста време се занимавам с преливането на картинки :)
Много полезен и лесен урок.

malkam

Евала за урока фен съм му. Това е супер техника за wallpapers.

- GooD JoB LedeNa -

.:::. bY MaLkaM .:::.

Djubra

Благодарности на Ledenata за урока!

Djubra

Радвам се, че има хора като Ledenata, на които им се занимава да споделят опита си с по-неопитните и начинаещите

jeff_trish_the_best_

Страхотен Урок Браво!

Angel of Destruction...

Бутона Delete е на клавиатурата ти, вдясно на Enter. Под Insert ;)

elte

Blagodarq vi.

tonikolev

Благодаря ледена , много добър и лесен урок ще ми помогне за вбъдеще!

ballface

Урока е СУПЕР!По-подробно просто не знам как може да се обясни!Браво Ledenata супер е :)

ballface

Ето моето творение:

http://prikachi.com/files/132416C.jpg

bmw_92

моите пик->> http://picbg.net/u/13391/12740/123862.jpg || http://picbg.net/u/13391/12740/123863.jpg.Урока е много добре обяснен

cool_baby

БРАВО! много е добро урочето и лесно :p справих се :)

desi1995

Сигурно е много добре обяснено, но при мен не става нещо сигурно,защото още съм нова в тези неща.След като сложа 2 изображения и копирам едното с копчетата Ctrl+C и после като пействам нищо не ства т.е не става като изрязвам.Получавам бяло петно ;( ако някой може да помогне да пише ;(

desi1995

Разбрах какъв е бил проблема,но сега имам друг ;((((( Как да стане така замазано да се преливат защото на мен ми става много грозно ;((

emrah40

yo

!nFernaL

Как да направя две изображенеия?

Salsalion

Много полезен и ясен урок. 10х

Ерида

Много хубав и лесен урок!
моето се получи от първия път и съм много доволна от този факт......

bladerr

неко не сваштак как така копи и в/у другата пасте някои ще хелп ли

emin3mka7a

Веднъж пробвах урока - стана, даже много хубаво :) Сега реших да пробвам нещо друго, но нещо не се получава. Спирам на онова място със Select --> Feather. Къде се намираше това? :/ Защото аз нещо не мога да го намеря...

yanc

Можеш да използваш Alt+Ctrl+D
Аз забелязах,че има една грешка трябва да направиш нов документа,за да ти стане поне при мен е така.

maqpen4eva

Ако си сменил/a версията с CS3 търси го в Select -Modify -> Feather

aynureta

суперрр

InhabiTanT

Браво на ледената :) :P много съм доволен
ето го и моя опит:

http://store.picbg.net/pubpic/8D/5B/c585539007d88d5b.png

pimboli

Здравеийте!мовт проблем е,че не знам какво да правя след като пейстна едната върху другата картинка.В стъпка 2 пише да очертая и да махна но не мога да до махна като почна и то нищо не става по колко слоя на картинка трябва да се направят и кога точно?Извинявам се ако много питам.

Blondyy

здравейте сладури.. ам.. аз сам малко нива в тази област и още доста неща не са ми ясни.искам да попитам как да отворя две или повече снимки в един документ

werewolf_girl

полезно уроче и доста хубаво. та ето и моето опитче... малко прекалих с оранжевото ама стаа :P

http://www.photoshop-bg.com/forum/uploads/1220807804/med_gallery_36582_570_922689.gif

INA82

Страхотно справих се :)

ralitsa

невероятно!мислех си,че пак ще я докарам до някъде,но не и до края,но слава Богу,успях!:-))

Nee

Урока е супер! само не разбрах как да копна първата и да я сложа в/у другата пробвах но нещо не се получи. Иначе е наистина добро браво! :)

movista

супер лесно обяснен урок :D стана супер . БРАВО

spalding91

хора моля и се помогнете как мога да си махна тези квадратчета от пик ?? като си Отворя картинката и цялата е в малки квадратчета нз как съм го направил плз помогнете :С

spaln8

ЕТО ГО И МОЯ ОПИТ

file:///C:/Users/New/Desktop/1dDS.jpg

r0shky1

Добре се получи.Благодаря

KARATU4O

КАК ДА СИЯ СВЯЛА ИНАЧЕ ПРОГРАМАТА Е СУПЕР

GaBiNcEtO

Мерси много урока е супер лесен и елементарен, ако има някой, които да ти го обясни :D

yoancheto_97

как да направя стъпка 2 , защото нещо не ми се получава?

didka_mj

Супер! Пробвах го този урок, получи се! Много се радвам. :))

Sholkata94

Само да попитам имаш ли скайп ? :) 4е да ми пообясниш за тфа

N1gh7Mar3

http://www.prikachi.com/files/820150m.jpg

тва ми се получи :)

jkrrr

[b]МНОЛЯ НЯКОЙ ДА МИ НАПРАВИ ЕДНА СНИМКА С ТАКЪВ ЕФЕКТ СКАЙП: jok3r-freerun

Denityyy*

Извинете ме, ако ви подразня с въпроса си, но искам да кобинирам 2 снимки на мои приятелки, за да ги изненадам, а не знам как да отворя 2 снимки едновременно. Някой ще ми обясни ли как да го направя? Благодаря предварително!

IceKing

File>Open>намираш снимката и я отваряш.Полсе пак File>Open>намираш другата снимка и я отваряш

maqpen4eva

Мрежата се маха: Wiew - Show - Grid - махаш отметката пред Grid или Ctrl+'

igra4

Това е моят опит. Давайте мнения :)

http://img851.imageshack.us/i/123y.png/

igra4

По-точно това е точният адрес :Д

http://img851.imageshack.us/img851/9030/123y.png

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.