×
image for ux jobs category in dev.bg

Преглед на урок

Акварелов ефект

Акварелов ефект
Отворете снимка във Photoshop, независимо от размера или формата на снимката. За постигане на най-добър ефект използвайте снимки с ярко изразена разлика в цветовете. Това упражнение не върши работа при тъмни образи.Преди да продължите изберете Layer -> Duplicate Layer (размножаване на фона) скрийте новия горен Layer и селектирайте оригиналния. Сега Blur -> Smart Blur и в диалоговия прозорец, който ще се появи поставете качеството (Quality) на високо (High) и сменете модела на ъглов (Edge only). Изберете какви да са ъглите, избирайки радиуса и Threshold плъзгачите докато не се получи идеялно смесване на двете. В този пример аз съм използвал радиус: 3 и праг: 15 това е според зависимост от самата снимка.Разменете цветовете с Image -> Adjusments -> Invert и изчистете линиите на изображението с Filter -> Artistic -> Cutout отново трябва да намествате детайлите на изображението в примерното изображение са използвани:

  • Number of levels: 7
  • Edge Simplicity: 4
  • Edge Fidelity: 2Когато завършите, активирайте горният слой и го направете видим.Сега слейте слоевете с Layers -> Flatten Image и нагласете цветовете използвайки Image -> Adjusments -> Brightness & Contrast за да реализирате еднаква яркост и основни цветове.

Забележка: ако и до този етап имате във вашето изображение зони с преобладаващи ярки и тъмни цветове върнете се на стъпки 2 и 3 и намалете разделителните линии възможно най-много, простото променяне на яркостта на изображението чрез Image -> Adjusments -> Brigtness & Contrast няма да премахне разликите в цялостния контраст.Ако урокът ви допада, споделете го в Twitter и Facebook или го запазете в Delicious.
Урокът е добавен от: bubsss

Коментари

sweet.elf

Аууу тва изглежда готинко...трябва да го пробвам :)

sweet.elf

Ееее не става при мен ;(

wild_fire

всичко върви ок докато не дойде време за активиране на горният слой.. като го активирам и си остава оригиналната снимка непроменена... къде е грешката ?

ilian4o_1991

дояде ми се :P

bamzi

http://picbg.net/u/517/8342/95356.jpg

taria

Аз сложих на Layers-Overlay и стана така.

silver dream

Урока е отвратитено обяснен.........

Добави коментар

Трябва да сте регистиран потребител за може да оставяте коментари! Направете своята безплатна регистрация още сега.