iTSchool: Съвет преди покупка - iTSchool

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема
  • Bookmark

Съвет преди покупка на цифров фотоапарат

#1 Потребителят е неактивен   X-Light Икона

• Нов
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 26 December 2006
  • Точки:0
  • Новини:0
  • Уроци:0
Неутрална

Иконки на мнението  Публикувано: 15 January 2007, 15:11

Здравейте! Прегледах разделите на форума и ми се струва, че няма точен раздел на темата ми. Пиша я тук, защото е нещо като въпрос. :) Ако раздела ми е грешен моля модераторите да я преместят, като оставят линк тук, за да мога да си я намеря после. :)
Искам да си купя цифров фотоапарат. Мисля апарата+картата да излязат около 500лв. Спрял съм се на няколко модела на различни марки и ще ви помоля за съвет.

1. Публикувано изображение - 459.00 лв
Искам да уточня, че съм снимал със този апарат и сравнявайки снимките със тези на горния ми се струва, че нямат разлика. Оптиката е еднаква, както и пикселите. Цената само заради дизайна ли е със 100лв отгоре?

2. Публикувано изображение - 479.00 лв
По принцип не съм много ЗА, да бъде Samsung, защото съм снимал с 2 апарата от тази марка. Единия беше за около 350лв, а другия е този и честно да си кажа не съм много очарован. Предимствата на SAMSUNG DIGIMAX I6 PMP BLACK са, че има мп3 също и изход за слушалки, но все пак за какво съм си купувал мп3 плеъра? :) Недостатъците са, че тази antishake функция не работи със различните режими на снимане. Може да се съчетае само с обикновенното снимане и с макрото... За сметка на това прави по-хубави нощни снимки от Sony DSC-S600, който е със 100лв по-евтин. :)

3. Публикувано изображение - 449.00 лв

4. Публикувано изображение - 459.00 лв
Чувал съм, че Lumix-ите са много добри апарати. Питанката ми е тези 2 лумикс-а правят ли по-добри снимки от горните 2 апарата?
Предполагам, че едва ли ще има кой-знае каква разлика, тъй като парите са еднакви. Днес един приятел ми каза, че тези любителски апарати не се различават от горните 2. "Да, Lumix правят хубави профисионални апарати, но от скоро правят и любителски." Вие как мислите?
От тук нататък ще поместя 2 апарата, които ми хванаха окото, от към не-толкова висока цена:

5. Публикувано изображение - 309.00 лв

6. Публикувано изображение - 319.00 лв.

И на последно място искам да изкажа одивлението си, когато видях това!! :blink: Забележете цената и мегапикселите! Съмнява ме да става въпрос за качествен апарат. :)
Моля дайте съвети и мнения. Не е задължително да взема някой от тези апарати. Може да ми помогнете и ориентирате към някой друг. :)
0

#0 Реклама

• Група: Спонсори

Публикувано: --

#2 Потребителят е неактивен   Rx-Ende Икона

• Редовен член
  • ПипПип
  • Група: VIP
  • Регистриран: 02 September 2006
  • Точки:9
Неутрална

Публикувано: 15 January 2007, 16:21

Здравей! Аз имам фотоапаратче Sony DSC W40 (първото ;) ) Прави страхотни снимки и може да се настройва по много варианти! Аз лично ти го препоръчвам! Много е добър! Единствените минуси:
1,5 инчов екран (има и по-големи)
Използва Мемори Стик Про Дуо, които не са евтини, но вградената памет стига ;)

Като фотограф много ми харесва! Като пестелив човек- леко ми се свиди...

Надявам се да съм бил полезен!

Ende
Публикувано изображение
0

#3 Потребителят е неактивен   Operator Икона

• Потребител
  • Пип
  • Група: Артисти
  • Регистриран: 24 September 2006
  • Точки:42
Неутрална

Публикувано: 15 January 2007, 20:03

Преглед на мнениеX-Light, на Jan 15 2007, 03:11 PM, каза:

За бога не купувай SAMSUNG! Един свестен не съм видял досега. Телефон - да! Памети - да! Друга техника- да! Но фотоапарати още не могат да правят. Каквото и да те баламосват в Технополис, бягай далече.
0

#4 Потребителят е неактивен   kdjenev Икона

• Потребител
  • Пип
  • Регистриран: 08 June 2006
  • Точки:6
Неутрална

Публикувано: 16 January 2007, 08:31

Няма ли някой Канон за тези кинти, иначе наистина Самсунга го игнорирай - дума да не става, ако взимаш от по - горе изброените то нека е Сони.
За 500лв можеш да вземеш Power Shot 530 на Canon, пробвал съм го наистина е много добър в любителския клас аз съм с 410powershot и съм много доволен. Служебния ми е Panasonic Lumix - нестава използувам си Canon-a.

Ето виж го:
http://www.steves-di...views/a530.html
0

#5 Потребителят е неактивен   KOx2_ Икона

• ______Моето второ Аз
  • ПипПипПипПип
  • Регистриран: 07 September 2006
  • Точки:8
Добра

Публикувано: 16 January 2007, 09:18

Аз лично бях попаднал на една фотоапаратче което много ми хареса, лично аз не мога да си го позволя, но за сметка ако имаш малко талант или поне техника може да постигнеш подобни резултати...
тук може да видите пълно ревю...
0

#6 Потребителят е неактивен   Operator Икона

• Потребител
  • Пип
Неутрална

Публикувано: 16 January 2007, 10:44

Преглед на мнениеKOx2_, на Jan 16 2007, 09:18 AM, каза:

Аз лично бях попаднал на една фотоапаратче което много ми хареса, лично аз не мога да си го позволя, но за сметка ако имаш малко талант или поне техника може да постигнеш подобни резултати...
тук може да видите пълно ревю...

Ха Ха добър избор, макар да има и минуси но май все още е над 5000 лв. Днес ще проверя за колко може да се купи от Canon-България. Има и Canon до 500 лв. разбира се и не е лош избор, но аз бих препоръчал за напреднали любители Canon PowerShot S3 IS и цената му е вече под 1000 лв. За цена под 500 лв. има и още една промоция в момента за Olympus Stylus 700, в момента е в комплект с 256Мб карта и кожен кълъф или само с подводен бокс.
0

#7 Потребителят е неактивен   X-Light Икона

• Нов
  • Регистриран: 26 December 2006
Неутрална

Публикувано: 16 January 2007, 18:39

Днес отидох на място в Технополис и Техномаркет и разучих какво имат. Между първото сони и този апарат по-дуло в Техномаркер ми каза пича, че долния лумикс е по-добър. Еми послушах го и за 500лв си взех лумикса със 1гб карта. Дано да се окаже прав.
Публикувано изображение

ПС - Моля, не ме нареждайте много. :unsure: Все пак очаквам мнения за Лумикс-а. :) Благодаря за съветите по-горе. ;)
0

#8 Потребителят е неактивен   Operator Икона

• Потребител
  • Пип
Неутрална

Публикувано: 17 January 2007, 00:32

Преглед на мнениеX-Light, на Jan 16 2007, 06:39 PM, каза:

Днес отидох на място в Технополис и Техномаркет и разучих какво имат. Между първото сони и този апарат по-дуло в Техномаркер ми каза пича, че долния лумикс е по-добър. Еми послушах го и за 500лв си взех лумикса със 1гб карта. Дано да се окаже прав.
Публикувано изображение

ПС - Моля, не ме нареждайте много. :unsure: Все пак очаквам мнения за Лумикс-а. :) Благодаря за съветите по-горе. ;)

Ами да ти е честит! :) Бяха ми донесли един от по-високия клас, но не съм очарован. Предимство е LEICA оптиката но матрицата май е кофти. Пробвай снимки при минимално осветление и виж колко ще е шума в изображението. Освен обектива и матрицата следващия важен елемент е процесора и до колко е читав алгоритъма му за обработка на снимката.

П.П. За KOx2_ На EOS 5D цената му в БГ за момента е 6200лв. само тяло или в комплект с 24-105мм US обектив за 7700лв. - така спестяваш 1000лв. от обектива, който никак не е лош.
0

#9 Потребителят е неактивен   acidburn Икона

• Стар вълк
  • ПипПипПип
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 17 January 2007
  • Точки:35
Много добра

Публикувано: 18 January 2007, 18:50

абе щом му се клати (лещата) на апарата... значи е ок:)
относно 5Д-то много му е висока цената;) и обектива е резачка, ама и той е безбожно скъп.

КОКС няма нужда да имаш 5Д да правиш хубави снимки:) има и значително по-евтини варианти. по-важно е задапаратното устройство;)
0

#10 Потребителят е неактивен   malicious Икона

• Нов
  • Регистриран: 12 January 2007
Неутрална

Публикувано: 23 January 2007, 04:14

Преглед на мнениеacidburn, на Jan 18 2007, 06:50 PM, каза:

КОКС няма нужда да имаш 5Д да правиш хубави снимки:) има и значително по-евтини варианти. по-важно е задапаратното устройство;)

Абсолютно http://www.photoshop-bg.com/forums/public/style_emoticons/default/coolthumb.gif
0

#0 Реклама

• Група: Спонсори

Публикувано: --

#11 Потребителят е неактивен   fOrLoN Икона

• ~ фен на ДесиСлава!
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 08 October 2006
  • Точки:58
Неутрална

Публикувано: 06 March 2007, 17:00

Здравейте!
И мене ме очаква скоро да си купя апарат. Ама средствата ми са малко, а искам хубу....
Искам ако може да ми препоръчате нещо така около 300лв - 350 най - много.
Най - добре някой ако има, да ми предложи и снимки от апарата.
Благодаря предварително!

ПП: Ровил съм се из сайтовете ама не мога да се спра на модел, затова се обръщам към вас. Мисля, че най - добре е да си взема някакъв Cannon, но всичко ще ми е от полза :)
1

#12 Потребителят е неактивен   Pipera Икона

• Редовен член
  • ПипПип
  • Регистриран: 10 April 2006
  • Точки:7
Неутрална

Публикувано: 06 March 2007, 20:44

Това е за теб - http://www.dpreview....anon_a710is.asp Или ако иmаш повече пари Canon S3 IS, също става и Panasonic FZ7 но Panasonicit-e вадат малко шум. Също не забравяй апарата е по добре да има оптична стабилизация. По добри от тез където съм ги дал няма да намериш. Питай и във фото форум-а. Сони H2 също става.
0

#13 Потребителят е неактивен   fOrLoN Икона

• ~ фен на ДесиСлава!
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 08 October 2006
  • Точки:58
Неутрална

Публикувано: 06 March 2007, 21:22

Мерси ама на мене ми трябва нещо доста по - евтино (до 350лв някъде)...
1

#14 Потребителят е неактивен   San Икона

• Нов
  • Регистриран: 20 January 2007
Неутрална

Публикувано: 06 March 2007, 21:49

видях някъде обява за Pentacon sixTL с 3 обектива за 350лв.Втора ръка е но за тези пари си струва.Апарата е с широки ленти,които трудно се намират, ако намериш едва ли ще ти ги проявят някъде.Обаче е професионален от висок клас.Аз имам такъв от баща ми,но още не съм го използвал.Ако имаш интерес ще пусна линк с обявата.
0

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема
  • Bookmark

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители