iTSchool: Проблем с монитор - iTSchool

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема
  • Bookmark

Проблем с монитор

#1 Потребителят е неактивен   sleepera Икона

• Нов
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 05 September 2006
Неутрална

Публикувано: 19 February 2010, 22:23

Здравейте, проблемчето е следното:
Имам един pc, който още си няма инсталирана OS. Като го включа обаче дава проблем -> зарежда ми директно съобщение, че :

Attention : Unsupported Video Configuration Detected!
This pc has an add-in graphics card, but the monitor cable is plugged into the integrated video connector. To attach the monitor cable to the add-in graphics card:
1) Shut down the PC;
2) Plug the monitor cable into the add-in graphics card connector.
3) Turn on the PC.

С това трябва да се изчерпи проблемът, но не се получава. Сигурен съм, че не е проблемът в монитора. Най-вероятно е хардуерен проблем. Това, което забелязах, е, че единият "болт" липсва ( под болт имам предвид двата шестостенни болта/винта, в които се вкарват двата свързващи накрайника накрая на кабела за монитора и които се навиват, докато връзката се заздрави). Та, единият от тях липсваше, но аз просто го замених с друг, мисля, че това не трябва да оказва влияние, или?
Пробвах да boot-вам от инсталационния диск, да пусна BIOS-a, да вляза в DOS...никакъв шанс, само това съобщение ми изписва.
Идеи какво може да е ? Благодаря!
0

#0 Реклама

• Група: Спонсори

Публикувано: --

#2 Потребителят е неактивен   nevelin Икона

• homo (pre)presses
  • ПипПипПипПип
  • Група: VIP
  • Регистриран: 23 October 2006
  • Точки:70
  • Новини:0
  • Уроци:0
Много добра

Публикувано: 23 February 2010, 11:16

Съобщението е от самия BIOS. Засякъл е че имаш допълнителна карта и настоява да ползваш нея. На вградената може да включиш друго само ако имаш изходно устройство на допълнителната, но зависи и от настройките в BIOS-a.
Огледай задния панел. Трябва да имаш друг изход за монитор освен този който се опитваш да ползваш. Вградения дето го мъчиш 99% е D-Sub, а този дето трябва да го намериш най-вероятно е DVI, а може и да имаш втори D-Sub. Ако нямаш, ще ти трябва преходник. Гледай внимателно.

Ако нещо се е бъгнало с BIOS-a и все пак нямаш допълнителна карта, то си ресетни биоса. Има си джъмпер на дъното, някъде около батерията. Ако не можеш да го намериш просто извади батерията на дъното за 2-3 минути.

Успех!

A wizard is never late, Frodo Baggins. Nor is he early. He arrives precisely when he means to.

0

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема
  • Bookmark

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители